Pieter, de nieuwste telg van Brouwerij Smisje

P1010272defZondag 9/ 6 = Vaderdag. Een uniek moment om Pieter officieel te lanceren.

Aan dit bier zit een zeer persoonlijk verhaal gekoppeld. De naam van mijn papa was Pierre ofte Pieter in het Vlaams. Hij is helaas 20 jaar geleden plots overleden. Van het één op het ander moment was hij er niet meer. Nu 20 jaar later wil ik hem bij deze eens herdenken.

Het etiket is getekend door mijn mama, zijn wederhelft dus. Ze wist van niks en ik gaf haar gewoon de opdracht om een boom te tekenen met een kapel erbij. In het bier is namelijk lindebloesems verwerkt. Vroeger werd deze boom aanzien als een heilige boom. Om die reden zie je nu nog steeds vaak een kapelleke eronder staan. Op de tekening heb ik gekozen voor de Sint-Amelberga kapel gezien het bier uiteraard wordt gebrouwen met het water van de Amelberga bron.

Het resultaat is een blond, zeer zacht bier met een fruitig aroma. Volmondig (is immers een volmout bier) met een aangename zachte afdronk. Dit bier past in de reeks van de Flor en de Inés, evenwichtig maar met een eigen ‘twist’. Het is een eenmalig brouwsel, op is op.

plezant

Dat het er leuk kan aan toegaan met veel Pieterke’s is bij deze foto wel duidelijk :-), mijn mama staat ook op die foto.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s